Takaisin

Pape Sarrin kanssa . kauneus kertoo 2006. Kuva: Johnny Korkman

 

PALKINTOJA:

  • 2011:   Valittu. Kultainen Kaani -kirjoituskilpailu - Bulgaria

  • 2009: Finalisti. V kansainvälinen lyhytfiktiokilpailu "La Lectora Impaciente" - Espanja

  • 2007: Ensimmäinen palkinto (teatteri). Kansainvälinen mikrofiktiokilpailu "Garzón Céspedes" - Espanja

  • 2007: Finalisti. V kansainvälinen fantasiatarinoiden kilpailu miNatura. La Habana - Kuuba.

  • 2003: Vuoden kirjailija kirjasarjassa "torre de papel amarilla", kustannusyhtiö NORMA- Kolumbia.

 

Kirjailija ja kielten ja kulttuurin opettaja (ranska ja espanja).  Opiskellut pedagogiikkaa Limassa ja Grenoblessa (Maisteri). Suorittaa filosofian tohtorin jatko-opintoja HY:n humanistisessa tiedekunnassa pääaineenaan ranskalainen filologia.

Tanya Tynjälä on julkaissut scifiä nuorisolle: ”La Ciudad de los Nictálopes” (”Yöeläinten kaupunki”), Cuentos de la Princesa Malva” (Prinsessa Malvan tarinoita) ja "Lectora de sueños" (Unienlukija) - kaikki Norman kustantamina. Näitä kirjoja käytetään kurssimateriaalina kirjallisuusopinnoissa ainakin Perussa, Ecuadorissa ja Chilessä. Lisäksi hän on julkaissut mikrofiktio- ja runokirjan "Sum" Micropoliksen kustantamana.

Tanyan kirjoituksia on ilmestynyt mm. antologioissa Canto a un prisonero, kustantaja Editorial Poetas Antiimperialistas de América, 2005 Ottawa, Kanada, "Breves, brevísimos. Perulainen Lyhyen fiction antologia", kustantaja Ediciones el Santo Oficio  - 2006, Lima - Peru; "Discuentos", kustantaja El gato de cinco patas - 2009, Madrid - Espanja,  "Rajatomia kuvitelmia". (Toimittanut:Kiamars Bagbani) Kansainvälinen kultuurikeskus Caisa - 2010, Helsinki-Suomi, ja "Grageas 2" (Toimittanut: Sergio Gaut vel Hartman) Ediciones Desde la Gente - 2010, Buenos Aires-Argentina.

Freelancerina lukuisissa Liman kulttuurilehdissä. Julkaisuja ”Imaginario del Arte”, ”Umbral” ja ”Arteidea” –lehdissä. Perulaisen scifi-verkkojulkaisun "Velero 25"  ja "Science Fiction Awards Watch" kirjeenvaihtaja.

Hän on Suomen edustaja REMES - verkostossa (Red de Escritores en Español) ja UHE (Unión Hispanoamericana de Escritores)  Jäseninä seuraavissa järjestöissä: SCHBWI (Society of Children's Book Writers and Illustrators), Helsingin Kirjailijat ry, Suomen tieteskirjoittajat ry, Asociación Canadiense de Hispanistas, RIET, UHE ja Poetas por la paz.

 

KIRJOITUKSIA

Runoja

Novellia

Artikkeleita

 

LINKIT